Hertenboerderij Baert

Vladslostraat 21
B-8600 Diksmuide
Tel(+32) 0477-24 19 38
Fax(+32) 051-51 00 16
Mailinfo@degrootewaere.be

Fokkerij

 

Ecologisch - De herten grazen in ecologisch waardevolle weiden waar een onkruidbestrijding met pesticiden niet nodig is. Ook de ruwvoer-voorraad (voorgedroogd gras en maïs) voor de winter wordt dichtbij de boerderij geteeld. Op deze manier is er een minimum aan transport nodig. Ook mede door de beperkte tranportafstand van kweker tot klant is ons vlees heel wat milieuvriendelijker en van betere kwaliteit dan het geïmporteerd hertenvlees dat vaak verschillende weken onderweg is.

Gezond - De herten kalven in de maanden mei en juni. Na de zomer komen de kalveren binnen in de stal en daar worden ze gevoederd met gras, maïs en een granen-mengeling. Vanaf het volgende voorjaar gaan ze terug op de weide.

De moederdieren blijven het ganse jaar buiten. In de winter worden ze bijgevoederd en bij slecht weer komen ze binnen om te schuilen. Tijdens de ganse levensloop van onze edelherten wordt geen medicatie gebruikt. De hertenkalveren worden geslacht op een leeftijd van 18 maand. Op deze leeftijd is het vlees heel mals en zacht.